top of page
RASSEN

 

Onze rassen zijn Burlat, Merchant, Vanda, Sneider,  Summit, Kordia, Karina, Regina. Deze rassen worden op volgorde van rijpheid geplukt, de eerste pluk is de Burlat.

BURLAT

 

Burlat, De allervroegste kers. Deze lekkere, dikke kersen zijn helaas wel wat gevoelig voor barsten na een regenbui.

MERCHANT

 

Merchant, Dit ras hebben we gekozen omdat het al vroeg in het seizoen een grote hoeveelheid lekkere, mooie kersen geeft.

REGINA

 

Een grote kers met een zeer donkere kleur. Vrij bekende kers. De vruchten zijn erg laat rijp en zijn erg zoet

SUMMIT

 

De vruchten hebben een opvallende vorm; ze lijken op een hart. De kersen zijn, in tegenstelling tot de meeste andere rassen niet donker-, maar Lichtrood van kleur.

VANDA

 

Het uiterlijk van deze kers is enigszins gevlekt helder- tot donkerrode vruchten. 

Zeer goede smaak, stevig en sappig.

 
 

 

KORDIA

 

Kordia, Dit is een echte topper. Dit van oorsprong Tsjechische ras is in Nederland uitgegroeid tot het hoofdras in de kersenteelt. Zeer lekkere, stevige, grote kersen. Bovendien zeer productief en niet erg gevoelig voor barsten..

 

KARINA

 

Karina, kers met vrij vast vruchtvlees met een frisse zoete smaak. Ze barsen niet gemakkelijk en hebben een mooi glanzende donkerrode to zwarte kleur.

Ze zijn net voor de Regina rijp.

 
SCHNEIDERS

 

Een donkere zeer goed smakende zoete kers. Dit ras heeft een matige productie maar geweldige kwaliteit. Dit soort is een knapkers, dit betekent dat het vruchtvlees vrij hard is.

  • Facebook Social Icon
bottom of page